KALCIKINON+TM SUDĖTIS

kalcikinon_produkto_pakuote

 

  • Kalcis – pagrindinis kaulų, dantų statybinis elementas.
  • Vitaminas D – atsakingas už kalcio pasisavinimą žarnyne.
  • Vitaminas K – pasirūpina, kad kalcis įsitvirtintų kauluose ir dantyse.

Tai ko reikia kaulams ir dantims – vienoje Kalcikinon+TM pakuotėje!

 

Sudedamosios dalys

Kalcikinon+ sudėtis: kalcio karbonatas, kapsulės apvalkalas (želatina, dažiklis – titano dioksidas), lipnumą reguliuojančios medžiagos – mikrokristalinė celiuliozė, miltelinė celiuliozė, riebalų rūgščių magnio druskos ir silicio dioksidas, cholekalciferolis (vitaminas D3), menachinonas-7 (vitaminas K2) (galimi sojų pupelių pėdsakai).

Kalcis yra mineralinė medžiaga, gyvybiškai būtina organizmo gyvybinėms funkcijoms. Kalcio organizme yra daugiausiai iš visų mineralinių medžiagų. Daugiausiai kalcio su maistu organizmas pasisavina iš pieno produktų, taip pat nemaža jo yra rupaus malimo miltuose, mineraliniame vandenyje, kai kuriuose vaisiuose bei daržovėse. Esant nevisavertei mitybai rekomenduojama papildyti ją kalcio karbonatu ar kitais kalcio šaltiniais.

Gydytojai įspėja: per didelis kalcio kiekis, ypač esant vitamino K2 trūkumui, gali pakenkti širdies kraujagyslių sistemai (vystosi kraujagyslių kalkėjimas).


Vitaminas D (kalciferolis) yra riebaluose tirpus vitaminas. Plačiausiai žinomos dvi vitamino D formos: randamas augaliniame maiste vitaminas D2 (ergokalciferolis) bei vitaminas D3 (cholekalciferolis), kuris gali būti sintetinamas žmogaus odoje, epidermio gilesniuosiuose sluoksniuose, veikiant ultravioletiniams (UV-B) saulės spinduliams ir šilumai.

Vitamino D3 galima gauti ir iš gyvulinės kilmės maisto produktų, tačiau natūraliuose produktuose jo kiekiai nėra dideli. Daugiausia vitamino D3 randama riebioje žuvyje (lašišose, silkėse, unguriuose), kiaušinio trynyje, kepenyse, svieste, sūryje. Teigiama, kad įprastinė vakarų šalių dieta dažnai pilnai neužtikrina organizmo vitamino D poreikių. Tik šiaurės kraštų žmonės, kurie valgo daug žuvies, ruonių ar banginių mėsos bei jų riebalų, gauna pakankamą vitamino D kiekį su maistu. Vitamino D trūkumo paprastai nejaučia ir žmonės, gyvenantys ties pusiauju, kur netrūksta saulės spindulių.

Vitamino D atsargos žmogaus organizme (odoje, raumenyse, riebaliniame ir kituose audiniuose) nėra gausios. Teigiama, kad šio vitamino stokoja trys iš keturių mūsų platumos gyventojų.
Vitamino D trūkumą suaugusiems žmonėms gali lemti genetiniai veiksniai, mitybos įpročiai, šviesos trūkumas vidutinėse platumose ir sergamumas kai kuriomis kepenų, inkstų ligomis bei žarnyno ligomis.


Vitamino K atsargų organizmas nekaupia, kepenyse ir kauluose aptinkamas tik nedidelis šio vitamino kiekis, kurio organizmo reikmėms pakanka keletui dienų. Vitaminas K yra dviejų formų. Vitaminas K1 (filochinonas) randamas augaluose, o vitaminas K2 (menachinonas) – mėsoje, kiaušinio trynyje ir pieno produktuose. Daugiausiai vitamino K2 yra japoniškame į minkštą sūrį panašiame maisto produkte natto, kurio skonis patiktų tikrai ne visiems. Vitaminą K2 taip pat sintetina tam tikros plonųjų žarnų bakterijos pačiame organizme. Vitamino K organizme gali trūkti, esant sutrikusiam virškinimui (ypač dėl ilgalaikio antibiotikų vartojimo). Be to, jo dažnai tiesiog nepakankamai gaunama su maistu.

Vitaminas K2 yra reikalingas tinkamam kalcio paskirstymui organizme, tai yra vitaminas K2 įtvirtina kalcį kauluose, dantyse ir neleidžia „nusėsti“ kraujagyslėse. Paskutiniu metu atlikta daugybė įvairių studijų, kurios atskleidė, kad vitamino K2 trūkumas ne tik didina kaulų lūžių riziką vyresniame amžiuje, bet ir yra tiesiogiai susijęs su padidėjusia širdies kraujagyslių ligų rizika.


Literatūros sąrašas

  1. Asakura H., Myou S., Ontachi Y., et al.: Vitamin K administration to elderly patients with osteoporosis induces no hemostatic activation, even in those with suspected vitamin K deficiency. Osteoporos Int 2001, 12:996-1000.
  2. Bügel S. Vitamin K and bone health. Proc Nutr Soc. 2003 Nov;62(4):839-43.
  3. Center J.R., Nguyen T.V., Schneider D, et al.: Mortality after all major types of osteoporotic fracture in men and women: an observation study. Lancet 1999, 353:878-882.
  4. Dietary Supplement Fact Sheet: Calcium”. Office of Dietary Supplements, NIH. http://ods.od.nih.gov/factsheets/calcium/. Retrieved 31 October, 2012.
  5. Dietary Reference Intakes for Calcium and Vitamin D. Committee to Review Dietary Reference Intakes for Vitamin D and Calcium. Food and Nutrition Board. Institute of Medicine of the National Academies. The National Academies Press. http://www.nap.edu/openbook.php?record_id=13050&page=1. Retrieved 30 October, 2012
  6. European Food Safety Authority (EFSA) Scientific opinion of the Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA) (2008). “Scientific substantiation of a health claim related to calcium and vitamin D and bone strength pursuant to Article 14 of Regulation (EC) No 1924/2006”. EFSA Journal 2008; 828: 1-13.
  7. European Food Safety Authority (EFSA) Scientific opinion of the Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). “Scientific opinion of the substantiation of a health claim related to calcium and vitamin D and maintenance of bone (ID 350) pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006”. EFSA Journal 2009; 7 (9): 1272.
  8. European Food Safety Authority (EFSA) Scientific opinion of the Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). “Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to vitamin D and maintenance of bone and teeth (ID 150, 151, 158), absorption and utilisation of calcium and phosphorus and maintenance of normal blood calcium concentrations (ID 152, 157), etc., pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006”. EFSA Journal 2009; 7 (9): 1227.
  9. European Food Safety Authority (EFSA) Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). Scientific Opinion in relation to the authorisation procedure for health claims on calcium and vitamin D and the reduction of the risk of osteoporotic fractures by reducing bone loss pursuant to Article 14 of Regulation (EC) No 1924/20061. EFSA Journal 2010; 8(5):1609
  10. European Food Safety Authority (EFSA) Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to calcium and maintenance of normal bone and teeth (ID 2731, 3155, 4311, 4312, 4703) etc., pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006. EFSA Journal 2010;8(10):1725
  11. European Food Safety Authority (EFSA) Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to vitamin K and maintenance of bone (ID 123, 127, 128, and 2879), blood coagulation (ID 124 and 126), and function of the heart and blood vessels (ID 124, 125 and 2880) pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/20061. EFSA Journal 2009; 7 (9): 1228
  12. European Food Safety Authority (EFSA) Panel on Dietetic Products, Nutrition and Allergies (NDA). Scientific Opinion on the substantiation of health claims related to calcium and maintenance of bones and teeth (ID 224, 230, 231, 354, 3099), etc., pursuant to Article 13(1) of Regulation (EC) No 1924/2006. EFSA Journal 2009; 7(9):1210
  13. Facts and statistics about osteoporosis and its impact. International osteoporosis foundation (IOF) site. http://testsite.iofbonehealth.org/docs/facts-and-statistics.html. Retrieved 5 November, 2012.
  14. Holick MF. Vitamin D Deficiency. The New England Journal Of Medicine. 2007; 357:266-81.
  15. Iribarren C, Sidney S, Sternfeld B, Browner W.S. Calcification of the Aortic ArchRisk Factors and Association With Coronary Heart Disease, Stroke, and Peripheral Vascular Disease. JAMA. 2000;283(21):2810-2815
  16. Iwamoto J, Takeda T, Sato Y. Menatetrenone (vitamin K2) and bone quality in the treatment of postmenopausal osteoporosis. Nutrition Reviews. 2006 Dec;64(12):509-17.
  17. Iwamoto J, Takeda T, Sato Y Effects of vitamin K2 on osteoporosis. Current Pharmaceutical Design. 2004;10(21):2557-76.
  18. Miller JZ, Smith DL, Flora L, Slemenda Ch, Jiang X, Johnston CC. Calcium absorption from calcium carbonate and a new form of calcium (CCM) in healthy male and female adolescents. American Society for Clinical Nutrition. Am J Clin Nutr 1988;48:1291-4.
  19. Schurgers LJ, Dissel PE, Spronk HM, Soute BA, Dhore CR, Cleutjens JP, Vermeer C. Role of vitamin K and vitamin K-dependent proteins in vascular calcification. Zeitschrift für kardiologie. 2001;90 Suppl 3:57-63.
  20. Schurgers LJ, Teunissen KJF, Hamulyák K, Knapen MHJ, Vik H, Vermeer C. Vitamin K–containing dietary supplements: comparison of synthetic vitamin K1 and natto-derived menaquinone-7. Journal of American Society of Hematology. Published online before print December 7, 2006.
  21. Shiraki M, Shiraki Y, Aoki C, Miura M. Vitamin K2 (menatetrenone) effectively prevents fractures and sustains lumbar bone mineral density in osteoporosis. Journal of Bone and Mineral Research. 2000 Mar;15(3):515-21.
  22. Straub DA. Calcium supplementation in clinical practice: a review of forms, doses, and indications. Nutr Clin Pract. 2007 Jun;22(3):286-96.
  23. Yamaguchi M, Sugimoto E, Hachiya S. Stimulatory effect of menaquinone-7 (vitamin K2) on osteoblastic bone formation in vitro. Mol Cell Biochem. 2001 Jul;223(1-2):131-7.
  24. Yamaguchi M, Uchiyama S, Tsukamoto Y. Inhibitory effect of menaquinone-7 (vitamin K2) on the bone-resorbing factors-induced bone resorption in elderly female rat femoral tissues in vitro. Mol Cell Biochem. 2003 Mar;245(1-2):115-20.
  25. Yonemura K, Fukasawa H, Fujigaki Y, Hishida A. Protective effect of vitamins K2 and D3 on prednisolone-induced loss of bone mineral density in the lumbar spine. American Journal of Kidney Diseases. 2004 Jan;43(1):53-60.

 

Kur įsigyti

Visą balandžio mėnesį pirkdami vieną Kalcikinon pakuotę Euro vaistinėse, antrąją gausite NEMOKAMAI!