27 Jun Dažnai norisi ko nors saldaus?
Potraukį saldumynams dauguma mūsų suprantame kaip valios trūkumą. Tačiau tai nėra tokia paprasta problema, kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio.
Gausus cukraus ir jo turinčių gaminių vartojimas – viena pagrindinių kalcio deficito organizme priežasčių!
Vartojant pernelyg daug cukraus mūsų organizmas yra priverstas jį šalinti, o tam prireikia itin didelio kiekio kalcio.
Iš kur organizmas pasiima reikiamą kiekį kalcio? Ogi iš ten, kur jo yra daugiausia – iš kaulų ir dantų, ko pasekoje organizmui stokojant kalcio gali atsirasti galūnių drebėjimas, nemiga, sąnarių negalavimai, aukštas kraujospūdis, mėšlungis, kaulų lūžiai, raumenų skausmai ir kt.
Todėl norėdami sumažinti kalcio netekimą:
✓ Įprastus saldumynus pakeiskime į kalciu praturtintus, natūralius produktus, tokius kaip: medus, marmeladas, juodasis šokoladas, džiovinti vaisiai.
✓ Į mitybos racioną įtraukime produktus, kuriuose gausu kalcio ir kalcio įsisavinimui būtinų vitaminų D3 ir K2. Apie tai išsamiai skaitykime ankstesnėje naujienoje -> https://sveikikaulai.lt/uztikrinkime-optimalu-kalcio-kieki-organizme
Deja, kad ir kaip kruopščiai pasirinksime maistą, kartu su juo gausime tik apie 60 proc. reikiamo kalcio kiekio. Todėl norint užtikrinti pakankamą jo kiekį organizme, galime praturtinti mitybą maisto papildais, garantuojančiais geresnį, greitesnį kalcio įsisavinimą.